Huwelijk

Als je gaat trouwen zonder huwelijksvoorwaarden op te maken, ontstaat er een gemeenschap van goederen. Dit sluit op het eerste gezicht goed aan bij de “alles-samendoen-gedachte” bij het aangaan van het huwelijk, maar dit kan ook voor ongewenste gevolgen zorgen:

  • Stel dat één van de echtgenoten grote schulden heeft, dan kunnen de schuldeisers zich op de gehele gemeenschap van goederen verhalen.
  • Voor het geval er later een eigen bedrijf wordt begonnen en dit zou misgaan, dan kan niet alleen het vermogen van de desbetreffende echtgenoot, maar ook de gehele gemeenschap van goederen worden uitgewonnen.
  • Als een echtgenoot een schenking of een erfenis krijgt valt deze in beginsel in de gemeenschap van goederen. Komt er later echtscheiding, dan verdwijnt de schenking of erfenis voor de helft naar de ex.

Huwelijksvoorwaarden zijn er in veel vormen, en afhankelijk van uw situatie en uw wensen. Het is veel makkelijker en aanzienlijk goedkoper om vóór het huwelijk dan tijdens het huwelijk huwelijkse voorwaarden te maken. Aarzel daarom niet om dit tijdig met ons te bespreken. Het kan u veel schelen.

Om het voor u overzichtelijk te houden geeft het bovenstaande in algemene bewoordingen een aantal hoofdlijnen aan. Teneinde voor uw situatie een concreet antwoord op al uw vragen te kunnen geven kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen (035-62 54321). Graag zullen wij u met raad en daad terzijde staan.