Tips

Maatwerknotaris3De Wet op de inkomstenbelasting 2001 kent maar één mogelijkheid om de rente van een lening fiscaal af te trekken.

Alléén de rente van een lening voor de aankoop van een woning en/of de verbouwing daarvan mag in aftrek worden gebracht.

Als u eigen geld heeft zou u dat wellicht kunnen gebruiken voor de aankoop of de verbouwing. Doet u dat, en heeft u later geld nodig om een auto te kopen en moet u daarvoor een lening afsluiten, dan is de rente daarvan niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Daarom kunt u beter niet al uw eigen geld “in het huis stoppen”, maar een iets hogere hypotheek nemen. Deze rente is aftrekbaar, en dan kunt u de auto later uit eigen middelen betalen.

Om het voor u overzichtelijk te houden geeft het bovenstaande in algemene bewoordingen een aantal hoofdlijnen aan. Teneinde voor uw situatie een concreet antwoord op al uw vragen te kunnen geven kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen (035-62 54321). Graag zullen wij u met raad en daad terzijde staan.